Cselling Udvarház

Adatvédelmi tájékoztató

amelyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét társaságunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól. Társaságunk a weboldallal kapcsolatos adatkezelés során különösen tekintettel van az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (Általános Adatvédelmi Rendelet – General Data Protection Regulation, továbbiakban: GDPR) előírásaira.


1. Fogalmak

„adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

„személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

„harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

„a felhasználó hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

2. Milyen alapelveket követünk adatkezelésünk során?

Társaságunk az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:

  • a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Ön számára átláthatóan kezeljük.
  • a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon.
  • az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.
  • Társaságunk minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük.
  • a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Ön csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyen azonosítható.
  • megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.
  • Társaságunk az Ön személyes adatait 
  • az Ön előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és felhasználjuk.
  • egyes esetekben az Ön adatainak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívjuk az Ön figyelmét.
  • illetve bizonyos esetekben az Ön személyes adatainak kezeléséhez Társaságunknak, vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például honlapunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.

3. Adatkezelő elérhetősége

Vállalkozó / Vállalkozás neve / Tulajdonos neveContin Moreno Ev.
Székhely8253 Révfülöp, Hajnal utca 8.
Weboldalhttps://www.cselling.hu továbbá https://foglalas.cselling.hu
Postacím8253 Révfülöp, Hajnal utca 8.
E-mail címinfo@cselling.hu
Adószám68368357-1-39
Nyílvántartási szám:51646473
NTAK regisztrációs szám: MA20007907

Társaságunk a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.

Társaságunk tárhely szolgáltatója:

Tárhelyszolgáltató neveLinuxWeb Informatikai Kft.
Tárhelyszolgáltató székhelye4034 Debrecen, Sólyom utca 28.
Tárhelyszolgáltató honlapjahttps://linuxweb.hu/
Tárhelyszolgáltató email címeoffice@linuxweb.hu
Az adatkezelés célja A weboldal megfelelő működtetése.
Az adatkezelés időtartama:Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig.
Az adatfeldolgozás jogalapja:A felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Társaságunk hírlevél szolgáltatója:

Adatfeldolgozó neve: The Rocket Science Group LLC (Mailchimp)
Székhelye675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA
Honlapjahttps://mailchimp.com
Adatvédelmi nyilatkozatuk:https://mailchimp.com/legal/privacy
E-mail címe: dpo@mailchimp.com
Kezelt adatok köre:Név, email, ID (egyedi azonosító), forrás
Az adatkezelés célja:Aktuális ajánlatokról, információkról való tájékoztatás.
Az adatkezelés időtartamaA felhasználó kérelmére való törlésig.
Az adatfeldolgozás jogalapjaa felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Társaságunk könyvelő irodája:

Adatfeldolgozó neve: Tüdősné Barna Magdolna EV.
SzékhelyeRévfülöp, Hajnal utca. 8.
Kezelt adatok köre:A weboldalon foglaló / vásárlók köre.
Az adatkezelés célja:Vásárlással kapcsolatos könyvelési feladatok ellátása a hatályos jogszabályok alapján.
Az adatkezelés időtartama8 év
Az adatfeldolgozás jogalapja2000. évi C. törvény – számviteli törvény.
Az adatfeldolgozó az adatkezelővel kötött szerződés alapján ellátja a számlaviteli bizonylatok könyvelését. Az adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a Sztv. 169. § (2) bekezdése valamint az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján a számla kiállításától számított 8 évig megőrzi és biztosítja azok visszakereshetőségét.

Az általunk kezelt adatok:

Tevékenység megnevezése és az adatkezelés céljaJogalapKezelt adatokIdőtartam
Honlap látogatása: Cél a honlap rendeltetésszerű és színvonalas működésének biztosítása, a szolgáltatásaink minőségének ellenőrzése és javítása, a rosszindulatú, weboldalunkat támadó látogatók beazonosítás, a látogatottság mérésére, statisztikai célokTársaságunk jogos érdekeIP cím a látogatás időpontja a meglátogatott aloldalak adatai, az Ön által használt operációs rendszer és böngésző típusa1 hónap
Hírlevél szolgáltatás Cél: kapcsolattartás, Önt új akciókról, új termékeinkről értesítjükhozzájárulásteljes név, e-mail címhírlevélről történő leiratkozásig
Vásárlás / Foglalás az oldalon Cél: weboldalon való vásárlás biztosítása, a megrendelés teljesítése, vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, számla kiállítása, kapcsolattartás.hozzájárulás,
megrendelés teljesítése, jogszabályi kötelezettség teljesítése
Teljes név, e-mail cím, telefonszám, számlázási adatok (lakcím, cég esetén adószám)8 év
Számlázással összefüggő adatkezelés Cél: jogi kötelezettség teljesítéseadatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéseszámla másolata8 év – Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján
Ügyintézés, panasz észrevételre, panaszra válaszadásjogi kötelezettségteljes néve-mail címtelefonszámlevelezési címegyéb személyes üzenet5 évig

A weboldalunk látogatóinktól csak akkor kérjük személyes adataikat, ha szolgáltatást vásárolni / foglalni szeretnének, illetve hrlvélre feliratkozni, nyereményjátékban részt venni.

A vásárlásban /foglalásban résztvevő felhasználó tekintettel a számviteli megőrzési kötelezettségre, korlátozottan jogosult személyes adatai törlését és módosítását kezdeményezni. A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai (ügyfélszolgálati, pénzügyi) kezelhetik.

Az adatok tárolása az adatkezelőnél elsősorban elektronikusan úton, illetve papír alapon történik. Az elektronikus és papír alapú adatok tárolásának helye a cég mindenkori telephelye illetve a könyveléséhez szükséges iratok  (számlák, hivatalos iratok, stb.) átmeneti tárolási helye az adatkezelővel szerződéses viszonyban álló könyvelőiroda székhelye, telephelye. 

Az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseivel Ön az info@cselling.hu e-mail, illetve postacímünkön (PRAXIS NYARALÓHÁZ Kft., 8253 Révfülöp, Hajnal utca 10.) kérhet további tájékoztatást, válaszunkat 15 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) megküldjük Önnek az Ön által megadott elérhetőségre.

Adattovábbítás

Az elektronikus számlázásért felelős cég adatai:

  • Online számlázószoftver neve: Számlázz.hu
  • Számlázó elérhetősége: https://www.szamlazz.hu/
  • Szolgáltatást nyújtó cég neve: KBOSS.hu Kft.
  • Szolgáltatást nyújtó cég adószáma: 13421739-2-41
  • Cégjegyzékszám: 01-09-303201
  • E-mail címe: info@szamlazz.hu

Az adatkezelő által átadásra kerülnek a vásárlás / foglalás során a felhasználó számlázásai adatai a KBOSS.hu Kft. mint számlázszoftvert biztosító adatfeldolgozó részére.
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/ oldalon található meg.

4. Cookie szabályzat – Mik azok a sütik és hogyan kezeljük őket?

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű adatfájlok (továbbiakban: sütik), amelyek a weboldalon keresztül a weboldal használatával kerülnek az Ön számítógépére úgy, hogy azokat az Ön internetes böngészője menti le és tárolja el. A leggyakrabban használt internetes böngészők (Chrome, Firefox, stb.) többsége alapbeállításként elfogadja és engedélyezi a sütik letöltését és használatát, az viszont már Öntől függ, hogy a böngésző beállításainak módosításával ezeket visszautasítja vagy letiltja, illetve Ön a már a számítógépen lévő eltárolt sütiket is tudja törölni.  A sütik használatáról az egyes böngészők „súgó” menüpontja nyújt bővebb tájékozta-tást.

Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az Ön előzetes hozzájárulását. Ezekről weblapunk az Ön első látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást, ilyenek például a hitelesítési, multimédia-lejátszó, terheléskiegyenlítő, a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik, valamint a felhasználó-központú biztonsági sütik.

A hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal felkeresésével megkezdődik – a Társaságunk az első látogatás megkezdésekor tájékoztatja Önt és kérjük az Ön hozzájárulását.

Társaságunk nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével harmadik személyek az Ön hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.

A sütik elfogadása nem kötelező, a Társaságunk azonban nem vállal azért felelősséget, ha sütik engedélyezése hiányában a weblapunk esetleg nem az elvárt módon működik.

Milyen sütiket alkalmazunk?

NévSzolgáltatóCélLejáratTípus
 _gacselling.huRegisztrálja az egyedi azonosítót, amely statisztikai adatokat generál arra nézve, hogy a látogató hogyan használja a webhelyet. 2 év HTTP
 _gatcselling.huA Google Analytics által használt thottle request szerinti arányt tárolja. Session HTTP
 _gidcselling.huRegisztrálja az egyedi azonosítót, amely statisztikai adatokat generál arra nézve, hogy a látogató hogyan használja a webhelyet. Session HTTP
YII_CSRF_TOKEN    cselling.hu Biztonságért felelős süti. SessionHTTP
languagecselling.huNyelvi beállításokért felelől süti.1 évHTTP
__Secure-3PSIDCCgoogle.comBuilds a profile of website visitor interests to show relevant and personalized ads through retargeting.1 év 
__Secure-3PAPISID
__Secure-3PSID
google.comBuilds a profile of website visitor interests to show relevant and personalized ads through retargeting.2 év
SAPISIDgoogle.comGoogle collects visitor information for videos hosted by YouTube.2 év
APISIDgoogle.comPersonalizes Google ads on websites based on recent searches and interactions.2 év
HSIDgoogle.comSecurity cookie to confirm visitor authenticity, prevent fraudulent use of login data and protect user data from unauthorized access.2 év
SSIDgoogle.comGoogle collects visitor information for videos hosted by YouTube on maps integrated with Google Maps.2 év
SIDgoogle.comSecurity cookie to confirm visitor authenticity, prevent fraudulent use of login data and protect visitor data from unauthorized access.2 év
SIDCCgoogle.comSecurity cookie to confirm visitor authenticity, prevent fraudulent use of login data and protect visitor data from unauthorized access.2 év
ANIDgoogle.comLists ads on Google sites based on recent searches.1 év
CONSENTgoogle.comStores visitors’ preferences and personalizes ads.Állandó
1P_JARgoogle.comBased on recent searches and previous interactions, custom ads are shown on Google sites.1 hónap
NIDgoogle.comStores visitors’ preferences and personalizes ads on Google websites based on recent searches and interactions.6 hónap
OTZgoogle.comLinks activities of website visitors to other devices that are previously logged in via the Google account. In this way, advertisements are tailored to different devices.1 hónap

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt https://www.google.com/policies/technologies/types/, az adatvédelemről pedig itt https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu olvashat

5. Mit kell tudni még a honlapunkkal kapcsolatos adatkezelésünkről

A személyes adatokat Ön önkéntesen bocsátja rendelkezésünkre a vásárlás / foglalás illetve a Társaságunkkal való kapcsolattartása során, éppen ezért kérjük, hogy adatai közlésekor fokozatosan ügyeljen azok valódiságára, helyességére és pontosságára, mert ezekért Ön felelős. A helytelen, pontatlan vagy hiányos adat akadálya lehet a szolgáltatásaink igénybevételének.

Amennyiben Ön nem a saját, hanem más személy személyes adatait adja meg, úgy vélelmezzük, hogy Ön az ehhez szükséges felhatalmazással rendelkezik.

Ön az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja az adatkezeléshez hozzájárulás visszavonásával, hírlevél esetén a hírlevélről való leiratkozással.

A hozzájárulás visszavonásának regisztrálását – technikai okokból 30 napos határidővel vállaljuk, azonban felhívjuk a figyelmét arra, hogy jogi kötelezettségünk teljesítése vagy jogos érdekeink érvényesítése céljából bizonyos adatokat a hozzájárulás visszavonása után is kezelhetünk.

Felhívjuk figyelmét, hogy vásárláskor /foglaláskor a felhasználó – tekintettel a számviteli megőrzési kötelezettségre – korlátozottan jogosult személyes adatai törlését és módosítását kezdeményezni. A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai (ügyfélszolgálati, pénzügyi) kezelhetik.

Megtévesztő személyes adat használata esetén, illetve ha valamelyik látogatóink bűncselekményt követ el vagy Társaságunk rendszerét támadja, az adott látogató adatait haladéktalanul töröljük, illetve – szükség esetén – megőrizzük azokat a polgári jogi felelősség megállapításának vagy büntető eljárás lefolytatásának időtartama alatt.

6. Mit kell tudni a hírlevél célú adatkezelésünkről?

Ön a hírlevél feliratkozás felületén tárolt személyes adatainak módosításával (azaz hozzájárulási szándéka egyértelmű kinyilvánításával) hozzájárulását adhatja ahhoz, hogy az Ön személyes adatait (név, e-mail cím) hírlevél formájában marketing célokra is felhasználhassuk. Ebben az esetben – a hozzájárulás visszavonásáig – az Ön adatait hírlevél küldés céljából kezeljük és az Ön részére reklám- és egyéb küldeményeket, valamint tájékoztatókat és ajánlatokat küldünk és/vagy hírlevelet továbbítunk (Grtv. 6. §).

Ön a hozzájárulását hírlevél tekintetében ingyenesen és bármikor visszavonhatja leiratkozás formájában, melyet bármely hírlevelünk alján lévő “Leiratkozás” gombra kattintva vagy az info@cselling.hu e-mail címen kérvényezhet. Előbbi esetben a hírlevélről történő leiratkozás azonnal megtörténik, utóbbi esetben és az adatok hírlevél küldő rendszerünkből való végleges törlését technikai okokból 15 napos határidővel vállaljuk.

7. Mit kell tudni a nyereményjátékokról?

Társaságunk kampányjelleggel szervezhet nyereményjátékokat, melyek eseti feltételeit külön szabályzat tartalmazza. Az aktuális akció szabályzata minden esetben megtalálható a honlapunk nyitó oldalán, központi helyen elhelyezett linken.

8. Egyéb adatkezelési kérdések

Az Ön adatait csak jogszabályban meghatározott keretek között továbbíthatjuk, adatfeldolgozóink esetében pedig szerződéses feltételek kikötésével biztosítjuk, hogy ne használhassák az Ön hozzájárulásával ellentétes célokra az Ön személyes adatait. További információ a 2. pontban található.

Társaságunk külföldre nem továbbít adatokat.

A bíróság, az ügyészség és más hatóságok (pl. rendőrség, adóhivatal, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) tájékoztatás adása, adatok közlése vagy iratok rendelkezésre bocsátása miatt megkereshetik Társaságunkat. Ezekben az esetekben adatszolgáltatási kötelezettségünket teljesítenünk kell, de csak a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Társaságunk adatkezelésében és/vagy adatfeldolgozásában részt vevő közreműködői és munkavállalói előre meghatározott mértékben – titoktartási kötelezettség terhe mellett – jogosultak az Ön személyes adatait megismerni.

Az Ön személyes adatait megfelelő technikai és egyéb intézkedésekkel védjük, valamint biztosítjuk az adatok biztonságát, rendelkezésre állását, továbbá óvjuk azokat a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, sérülésektől illetve nyilvánosságra hozataltól és bármilyen egyéb jogosulatlan felhasználástól.

Szervezeti intézkedések keretében épületeinkben ellenőrizzük a fizikai hozzáférést, munkavállalóinkat folyamatosan oktatjuk és a papír alapú dokumentumokat megfelelő védelemmel elzárva tartjuk. A technikai intézkedések keretében titkosítást, jelszóvédelmet és vírusirtó szoftvereket használunk. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy az interneten keresztüli adattovábbítás nem tekinthető teljes körűen biztonságos adattovábbításnak. Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatokat minél biztonságosabbá tegyük, a weblapunkon keresztül történő adattovábbításért azonban nem tudunk teljes felelősséget vállalni, ám a Társaságunkhoz beérkezett adatok tekintetében szigorú előírásokat tartunk be az Ön adatainak biztonsága és a jogellenes hozzáférés megakadályozása érdekében.

A biztonsági kérdésekkel kapcsolatban kérjük az Ön segítségét abban, hogy gondosan őrizze meg honlapunkhoz meglévő hozzáférési jelszavát és ezt a jelszót senkivel se ossza meg.

9. Melyek az Ön jogai és jogorvoslati lehetőségei?

Ön az adatkezelésről

  • tájékoztatást kérhet,
  • kérheti az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,
  • tiltakozhat az adatkezelés ellen és kérheti adatai törlését valamint zárolását (a kötelező adatkezelés kivételével),
  • bíróság előtt jogorvoslattal élhet,
  • a felügyelő hatóságnál panaszt tehet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
  • Telefon: +36 (1) 391-1400
  • Fax: +36 (1) 391-1410
  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: https://naih.hu/

Az Ön kérelmére tájékoztatást adunk az Ön általunk kezelt, illetve az általunk – vagy a megbízott adatfeldolgozónk által – feldolgozott

  • adatairól,
  • azok forrásáról,
  • az adatkezelés céljáról és jogalapjáról,
  • időtartamáról, ha pedig ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól,
  • az adatfeldolgozóink nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről,
  • adatvédelmi incidensek körülményeiről, hatásairól és az elhárításukra valamint meg-előzésükre tett intézkedéseinkről, továbbá
  • az Ön személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A kérelem benyújtásától számított 15 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) adjuk meg tájékoztatásunkat. A tájékoztatás ingyenes kivéve akkor, ha Ön a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet már nyújtott be hozzánk. Az Ön által már megfizetett költségtérítést visszatérítjük abban az esetben, ha az adatokat jogellenesen kezeltük vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. A tájékoztatást csak törvényben foglalt esetekben tagadhatjuk meg jogszabályi hely megjelölésével, valamint a bírósági jog-orvoslat illetve a Hatósághoz fordulás lehetőségéről tájékoztatással.

Társaságunk a személyes adatok helyesbítésről, zárolásról, megjelölésről és törlésről Önt, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította, kivéve akkor, ha az értesítés elmaradása az Ön jogos érdekét nem sérti.

Amennyiben az Ön helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő 15 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) írásban vagy – az Ön hozzájárulásával – elektronikus úton közöljünk elutasításunk indokait és tájékoztatjuk Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Amennyiben Ön tiltakozik a személyes adatai kezelése ellen, a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül (legfeljebb azonban 1 hónapon belül) megvizsgáljuk és a döntésünkről Önt írásban tájékoztatjuk. Amennyiben úgy döntöttünk, hogy az Ön tiltakozása megalapozott, abban az esetben az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adat-továbbítást is – megszüntetjük, és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Abban az esetben megtagadjuk a kérés teljesítését, ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben Ön a döntésünkkel nem ért egyet, illetve ha elmulasztjuk a határidőt, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül Ön bírósághoz fordulhat.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az érintett választása szerint – az érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Külföldi állampolgár a lakóhelye szerint illetékes felügyeleti hatósághoz is fordulhat panasszal.

Kérjük Önt, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg Társaságunkat.

10. Melyek a főbb irányadó jogszabályok tevékenységünkre?

  • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény – (Info tv.)
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv)
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)

a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

11. Adatkezelési tájékoztató módosítása

Társaságunk fenntartja magának a jogot jelen Adatkezelési tájékoztató módosítására, amelyről az érintetteket megfelelő módon tájékoztatja. Az adatkezeléssel kapcsolatos információk közzététele a:

https://foglalas.cselling.hu/adatvedelmi-tajekoztato

weboldalon történik.

2020. 09. 08.